Idag skulle jag vara inne på stan under 4 timmar men eftersom jag var tvungen att handla en del så tog jag bara med telefonen. Blev lite experimenterade för att se hur den uppför sig och det är ganska intressant. Det här är originalbilden utan att jag gjort något med den (använde Camera+ för att ta bilden).

Hovrätten

Och sedan när jag låtit Camera+ göra en optimering på bilden

Hovrätten

Det är en ganska markant skillnad i himmeln, det finns ganska mycket data i det som verkar vara överexponerat. Men sedan går det ju alltid att överdriva om jag drar för mycket i reglagen :D. Först bara auto inställning i Lightroom

Kungsgatan

Och sedan lekte jag lite och drog i reglagen – kommer inte ihåg vilken app jag använde.

Kungsgatan

Den här bilden är väl OK rent tekniskt

Huvuden

Men här tycker jag att det saknas detaljer på blomman

Blommor

Här provade jag att försöka fixa en bild i Lightroom

Vädring

och här är samma bild som Camera+ tycker att den ska se ut. Jag föredrar nog den men täcket blir inte bra i någon av bilderna.

Vädring

En ganska bra beskrivning av 2020 tycker jag (speciellt fimpen)

Munskydd

Ett exempel till på hur Camera+ vill modifiera exponeringen: original:

Rådhustorget

Modifierad variant

Rådhustorget

Sedan några olika varianter, ovanför använder jag 56 mm, här 26 mm

Rådhustorget

Och till slut 13 mm

Rådhustorget

På bilder som denna så tycker jag att 13mm blir bättre.

Rådhustorget

Vägg

Och ett exempel till på hur Camera+ vill förändra bilden – original först

Damm

Damm

Det funkar ganska bra att fota med telefonen men det märks att så fort det blir stora skillnader mellan ljust och mörkt, eller subtila skillnader i samma färg så bli resultatet inte så bra. Sedan är väl autokorrigeringarna i Camera+ lite generösa, de framhäver färgerna lite väl mycket för min smak. Å andra sidan är den inbyggda kameran värre, det blir lite för klatchigt i mitt tycke.

Kommentera