Dags för en ny promenad och eftersom det är söndag så tänkte jag prova på en ny del av skogen. Den här delen av skogen ligger närmare huset än där jag brukar gå men jag har aldrig varit hit … troligtvis på grund av ett risigt kalhygge.

Oupptäckt del av skogen

Bland det första jag hittade var ett klapperstensfält som jag inte visste om. Och det är något som jag inte har kommit på hur jag få en bra bild av. De kan vara ganska imponerande, inte den här dock, men jag fattar inte hur jag ska få en bild som fungerar.

Klapperstensfält

Det fanns väldigt mycket blåbär i den här delen av skogen så det blev en gratisfika

Blåbärsris

Här är några exempel på hur skogen ser ut just här

Stenig skog

Stenig skog

Stenig skog

Stenig skog

Återigen så har jag problem att fota så att de speglar den rätta känslan man får när man står inför all denna sten. Men det är väl bara att öva och hoppas på att det kommer så småningom.

Apropå svårfotat så är denna typ av skog bland det svåraste jag vet.

Trist skog

I en sådan här dunge så är det mörkt och känns väldigt dött. Den generella intrycket är att allting grått och dött, men bilderna blir alldeles för ljusa och färggranna. Det går att göra lite granna åt detta aha bildbehandling men det blir totalt fel stämning. Svartvitt fungerar inte heller utan bilden blir jätterörig då.

Sedan kan man undra vad som får ett träd att växa så här

Undrar varför den växte så här

Något annat som jag har provat att få några vettiga bilder av är moln, i de allra flesta fall så är det svårt att få molnen att se bra ut. Här är några bilder från idag, ingen är riktigt lyckad men jag gillar den med myren bäst då det finns nåt intressant i förgrunden som balanserar molnen lite grann.

Sjöutsikt

Vackra moln

Myr

Några av grannarna hade mycket äpplen på träden, men inte ens här lyckades jag få en bra bild – skärpan är inte bra.

2020 08 30 15 14 03 0014

Kommentera