Ännu en motionsrunda, tog den vanliga promenaden med en liten avstickare i obanad terräng.

Jag började med ett snabbt blomporträtt i trädgården, jag borde ta mig lite tid och använda macrot, stativ etc. Det har inte blivit många blombilder de senaste åren.

Trädgårdsblomma

En av grannarna har tydligen skaffat en ny bil

Range Rover

Och jag lyckades även bevisa att det finns ett odjur i sjön

Storsjöodjuret

Min första fundering på hur man ska få till en bra bild på denna tjärtillverkning. Jag har gått förbi flera gånger men jag hittar ingen bra vinkel, jag får hoppas på någon bra kombination av ljus och omgivning vid något tillfälle.

Tjärdal

Det här är vad jag kallar ”mindre bra väg”

Besvärlig väg

Försökte få till en bild av några svampar, men det är svårt att få bra skärpa utan stativ … och som vanligt så lyckades jag glömma bort att ställa in manuell ISO när jag körde resten manuell. Så, ISO 3200 (!!!) och massvis med brus i bilden. Nåja, nån gång ska jag väl få till det.

Höstfrukter

Höstfrukter

Jag tycker det här trädet är läckert, men jag får inte till någon bra bild av det. Bilderna blir helt för röriga, grenarna sticker iväg åt alla håll, bakgrunden är rörig och här hjälper solljuset till att göra allting ändå rörigare. Det skulle kunna fungera och det var en hyfsad dimma någon dag … kanske.

Den äldre generationen

Jag tyckte de här lingonen så läckra ut med stenen som bakgrund. Men tyvärr så gör inte bilden verkligheten rättvisa. Jag skulle ha sett till att björken nere till vänster inte kom med, lingonen skulle vara mer framträdande och gärna lite mindre solsken på stenarna. Det hade kanske funkat bättre om jag hade gått in lägre, närmare och använt vidvinkel … men då hade nog himmeln kommit med. Jag får experimentera lite granna nästa gång jag hamnar på något liknande ställe.

Lingon

Kommentera